29.7.03

Muistavathan kaikki sunnuntain 3.8. Chilimeetin Suomenlinnassa! Loistava tilaisuus tutustua chilien fantastiseen maailmaan!

Ja täytyy taas kehua Bookplus.fi:n toimintaa. Tilasin Dave Dewittin kirjan The Whole Chilebook, ja palvelu oli taasen loistavaa. Kirja tuli 10 arkipäivässä, ja koska nousin sen Sanomatalosta, niin sain sen ilman postikuluja. Kun päälle tuli vielä 5% alennus, niin hintaakin tuli vain €22.15. Ja kokoajan palvelu pelasi suomenkielellä, eikä mitään luottokortteja tarvitse!

Itse kirja on muuten myös loistava. Suosittelen lämpimästi! Aluksi on kaksi kappaletta perustietoa chileistä, niiden tunnistamisesta, kasvattamisesta, säilönnästä sekä käytöstä. Sen jälkeen keskitytäänkin chilien historiaan ja leviämiseen ympäri maailman.

Chilithän levisivät uudelta mantereelta muualle maailmaan vasta kun Christoffer Kolumbus löysi Amerikan! Näiden kappaleiden jälkeen on kuhunkin kappaleeseen liittyviä reseptejä.

Kirja on siis paitsi tietoteos, niin myös resepti kokoelma, reseptejä on yli 180.

Ensimmäiseksi chilikirjaksi The Whole Chilebook on suositeltavampi kuin esim. The Chile Pepper Encyclopedia, myöskin Dave Dewittin kirja. The Chili Pepper Encyclopediahan on nimensä mukaisesti tietosanakirja, ja sanalla sanoen loistav lähdeteos chilien maailmaan, mutta The Who Chile pepper bookia lukee mieluummin sängyssä ;-)

Ei kommentteja: