6.3.05

Uutisia Chili-rintamalta

Jopa ikkunalaudalla olevat chilit näyttävät heränneen talvihorroksestaan. Lemon Drop (C.Baccatum) näyttää jopa tekevän nuppuja! Olisikohan tämä se vuosi, jolloin Tabasco (C.Pubenscens) tekisi edes kukkia...

Viikko sitten siirsin Aji Picanten AquaFarmiin, ja ainakaan vielä se ei ole kuollut. Paino tosin sanalla vielä... Kyseesä oli mullassa kasvanut reilun vuoden ikäinen puska, eli shokilla saattaa olla huonoon kuntoon menemisessä oma osansa. PH-oli aluksi reilusti alakanttiin, mutta nyt se on pysynyt kohdallaan, eli odotellaan joska puska pirityisi.

Idätys-puolella olen nyt kokeillut kivivilla kuutiossa idätystä, ja taidan siirtyä niihin kokonaan. Itämisprosentit tuntuvat kivivillassa olevan aivan eri luokkaa kuin mullassa.

27.2. istutetuista siemenistä Peruvian Purple, CAP1482 (c.pub), PI596054 (c.bac), CAP502 (c.sp) sekä CAP1687(c.sp) ovat itäneet. Ja aika monessa muussa siemenessä on näkyvissä pientä idun alkua.

Kivivilla kuutioissahan näkee miten siemenet voivat!

Pistokkaatkin (Jalapeno) tuntuvat heränneen. Vesilasissa oleva (ei juurutushormonia) on alkanut tekemään pieniä lehtiä, ja olin näkevinäni pieniä juuren alkujakin. Kivivilla-kuutiossa on toinen pistokas (juurrutushormonilla terästetty), ja siinä näkyy selviä juuren alkuja. Siis jopa ilmassa!

Ruukussa oleva Jalapenokin näyttää kukoistavan, ja enää en jaksa nyppiä nuppuja. Tehköön sitten kukkia jos haluaa, toivottavasti tulee myös pari tuoretta hedelmää!

Ei kommentteja: