13.7.05

Vitsit vähissä

Suomen suurin vitsi-sivusto on ollut jo jonkin aikaa suljettuna. Tänään sitten selvisi miksi...

Sivuston juutalais-vitsit on katsottu kiihoitukseksi kansanryhmää vastaan. Poliisi tutkii asiaa närkästyneen kansalaisen ilmoituksen perusteella. Poliisin mukaan juutalais-vitsit eroavat muista, koska niissä viitataan usein juutalaisvainojen tapahtumiin. Kalle nimisiä pikkupoikia, romaneja, ruotsalaisia, blondeja sekä basisteja saa siis ihan laillisesti irvailla Suomessa.

Juutalais-vainot ei luonnollisestikaan ole mikään naurun asia, vaan äärimmäisen vakava asia. Mutta eikö tässä ammuta nyt kärpäsiä hieman liian isolla tykillä?

Omasta mielestäni myös vakavilla asioilla voi laskea leikkiä ilman, että se olisi kansankiihotusta vitsin kohdetta vastaan.

Näin siis Suomessa, muualla maailmassa kristillinen lehti etsii maailman loukkaavinta uskonnollista vitsiä...

Toisaalta pitäisikö mennä poliisiasemalle tekemään oma ilmoitus kiihoituksesta kansanryhmää vastaan? Kaikki mediat toitottavat islamistisesta terrorista. Siis samat lehdet, jotka aiemmin puhuivat IRA:n, Ulsterilaisten ja ETA:n terrori-iskuista. Ei siis katolilaisesta tai protestanttilaisesta terrorista... Eikö sekin ole kiihoitusta kansaryhmää vastaan?

Ei kommentteja: