15.5.03

Dedo de Mocassa on nyt ainakin kolme raakiletta! Alan jo itsekin pikkuhiljaa uskomaan, että satoa tulee! Almapaprikassakin on nyt jo kaksi kukkaa, ja kolmas nuppu avautumaisillaan. Sen kanssa onkin jo aloitettu kukka ja mehiläisleikit :-)

Olen nyt lukenut iltalukemisena Micheal Mooren "Stupid White Men" kirjaa. Michael Moorehan on Oscarin saaneen "Bowling for Columbine" elokuvan tekijä.

Kirja koostuu novelleista, joissa hän käsittelee mm. USA:n "presidentti" George Bushia, yritysmaailmaa, USA:n koulujen tasoa ym. Täytyy sanoa, että kirjaa ei helpolla laske käsistään. Ensimmäinen novelli "A very American coup" käsittelee USA:n vuoden 2000 presidentin vaaleja, ja on ehkä tasoltaan päiväkirjani räyhäävimpien osien tasoa. Muut ovat kyllä sitten rautaista tavaraa.

Moore on erittäin älykäs kaveri, joka on tehnyt kotiläksynsä huolella, ja kaiken päälle osaa kirjoittaa erittäin luettavaa ja huumorintajuista tekstiä. Suosittelen lämpimästi! Kirja jää tuskin viimeiseksi, jonka Mooren tuotannosta luen!

Sain tänään myös hankittua kameralleni monopodin, eli yksijalan (vrt. tripod, kolmijalka). Kunnon jalustaani en yleensä viitsi kuljettaa mukana, mutta monopod kulkee kätevästi kannettavan laukussa.

Ostamani malli on Manfrotto 697B, kokoa sillä on aukaistuna 154cm, joka riittää kaltaiselleni n. 180cm pituiselle hyvin. Kokoontaitettuna se on 48cm pituinen, ja painaa 0,4kg. Sopii max 4,5kg painoisille kameroille. Ostopaikkana oli TeleFoto, ja rahaa kului €38.

Nyt ei sitten ole enäää mitään tekosyitä ottaa jalustaa mukaan. Esim. panoraamakuvien ottaminen jalustalla on huomattavasti helpompaa kuin käsivaralta.

Ei kommentteja: