19.5.03

Michael Mooren kirja "Stupid White Men" alkaa olla loppu suoralla, ja täytyy sanoa, että halu lukea lisää kasvaa sivu sivulta.

Moorea olisi helppo syyttää sokeasta vihasta George W Bushia vastaan, ellei kirjassa käsiteltäisi myös demokraatteja sekä Bill Clintonia ja Al Gorea samalla mitalla. Esim. kappale "Democrats, DOA" antaa Clintonille ja demokraateille "isän kädestä".

Siinä "paljastetaan" mm. että Clinton oli Nixonin jälkeen ensimmäinen presidentti, joka ei vaatinut autojen keskikulutuksen laskemista. (Tällä olisi vähennetty öljyn kulutusta miljoonia barreleita päivässä.) Itse asiassa kappaleessa todetaan, että jopa Reagan, ja Bush vanhempi olivat luonto ystävällisempiä ja liberaalimpia kuin Clinton!

En kirjaa, tai muita Mooren kirjoja, ole löytänyt suomeksi, mutta englanniksi niitä löytyy mm. BookPlus.fi:stä. Englannin kielisyyttä ei kannata kuitenkaan pelästyä, koska Moore kirjoittaa amerikaksi, ja amerikkalaisille :-)

Kieli on siis Suomen peruskoulun läpäisseille helppoa. Esimakua kirjasta löytyy Mooren kotisivuilta http://michaelmoore.com/books-films/stupidwhitemen/onlinechapters/part01.php



Ei kommentteja: