20.8.05

Hieman toisenlaista Tallinnaa

Tuli torstaina piipahdettua Tallinnassa. Tällä kertaa en kerinnyt vanhaan kaupunkiin ollenkaan, vaan tein ekskursion toisenlaiseen Tallinnaan, eli matkustin raitiovaunu 1:n reitin päästä päähän.



Matkustin suoraan läntiseen päähän, Kopliin, jossa päätepysäkillä on komea venäläisbalttilaisen telakan hallintorakennus.



Ilmeisesti neuvosto-ajan muistona rannalla oli vartiotorni...





Koplista lähdin kävellen takaisin päin, ihaillen samalla alueen arkkitehtuuria..





Koska en hirveästi viitsinyt lähteä yksinäni kiertelemään pikku katuja, ei matkalla hirveästi ollut nähtävää. Kävelin kuienkin Sirbiin asti, koska ajattelin käydä katsastamassa Skankristalin tehtaanmyymälän (Marati 12).



Tästä rohkeasti, kyllä se tehtaanmyymälä siellä on.



Myönnetään, usko meinasi itselläni loppua, ennen kuin löysin perille. Kaupassa oli kaunista kristallia, ei tosin halpaa, mutta laatuun nähden ihan kohtuullisen hintaista. Osoitteessa Marati 5 on Wengolan tehtaanmyymälä, josta saa mm. kumisaappaita. En käynyt kuitenkaan tarkistamassa.



Sirbistä hyppäsin taas ratikkaan, ja matkasin Voltan pysäkille, saman tien olisi voinut jatkaa matkaa Telliskiven pysäkille, koska ei täälläkään hirveästi nähtävää ollut. Tietty pikkukujilta olisi taatusti löytänyt kaikkea jännää.

Telliskivestä alkaa Kalamajan kaupungin osa, entinen kalastajakylä. Tämä on rautatieaseman, eli Balti Jaamin takapihaa, ja täältä löytyy mielenkiintoinen tori. Tosi samaten kuin rautatieasema ovat käymisen arvoisia.

Tässä vaiheessa alkoi jo hieman huikoa, joten otin taas ratikan, ja jatkoin toiseen päähän Kadriokiin, jossa katsastin Cantina Carramba ravintolan.





Sisustus oli aika tyypillenen meksikolaisravintolalle.





Sekä alkupala, että pääruoka olivat onnistuneet valinnat. Tosin tulisia ne eivät olleet, ainakaan tälläiselle chilipäälle. Erittäin maukkaita tosin, ja suosittelenkin lämpimästi ravintolaa.

Alkupala, pihi ja yksi tuoppi kustansivat 270EEK.





Aivan Cantina Carramban vieressä on Kadriokin puisto, jossa on ilmeisesti jonkinlainen orava-vaara ^_^



Hulluuksissani päätin sitten kävellä keskustaan...







Paluumatka menikin sitten kannella säästä, maisemista ja oluesta nauttien!

Kaiken kaikkiaan siis onnistunut matka.

Ei kommentteja: