8.12.08

Nuuskapuolue RKP?

Eurooppa-ministeri Astrid Thors jatkaa RKP:n pro nuuska kampanjaa, esittelemällä julkisesti nuuska hankintojaan. Aiemmin tässä kuussa europarlamentaarikko Henrik Lax:han lobbasi nuuskan puolesta. "Olen useaan otteeseen tiedustellut EU:n terveyskomissaarilta, koska aiheeton nuuskakielto poistetaan, Lax kertoi tiedotteessaan".


Vaikka Lax, ja ilmeisesti koko RKP pitää nuuska kieltoa "päättömänä", niin esim. Syöpäjärjestöt ovat asiassa eri mieltä. Ja anteeksi niin rouva ministeri kuin herra europarlamentaarikko, ainakin minä uskon ennemmin syöpäjärjestöjä tässä asiassa kuin teitä.


Vaikka Yhdysvaltalaisia tutkimuksia, joiden mukaan nuuska on jopa varallisempaa kuin savukkeet, ei voida suoraan yhdistää europpalaiseen (eli käytännössä ruotsalaiseen) nuuskaan niiden erilaisen koostumuksen takia, niin kiistatta nuuska ei ole mikään terveystuote.


Muuta syytä RKP:n innolle nuuskan sallimiseksi en keksi kuin laskeneet kannatusluvut. Suosittelen kuitenkin, että RKP miettii vielä linjaansa, sillä seuraava askel on sitten marihuonan laillistamisen vaatiminen. Sitäkin puolustetaan samoilla syillä kuin nuuskaakin...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Tupakkapuolue KD" eli tupakka ei ole vaarallista? viina ei ole vaarallista? tupakka ei vaaranna muiden ympärillä olevien terveyttä? miksi osa urheilijoista käyttää nuuskaa ei tupakka??? kertoisitko hyvä nuuskan vihaaja mitä ylivertaisen pahaa nuskassa on mitä tupakassa ei ole, sitäpaitsi siitä ei ole kauan kun nuuska oli laillista suomessa.... miksi haukkua puoluetta/politiikkoa joilla on uusia ideoita? anteeksi kielenkäyttöni. Miten olisi jos sinä yrittäisisit kieltää tupakan kokonaan suomesta koska se on vaarallista ????
Vähän faktaa:
-Eurooppaan ensimmäisenä levinnyt tupakan käyttömuoto oli nuuskaaminen.
-Euroopan parlamentin Ministerineuvoksen päätöksellä kesäkuussa 2001 savuttomien tupakkatuotteiden myyntipakkauksista poistettiin varoitusmerkintä "Aiheuttaa syöpää".
-n kuitenkin tärkeää huomata, että USA:ssa tehtyjen tutkimusten tulokset eivät ole välttämättä kelvollisia tarkasteltaessa ruotsalaisen nuuskan käyttöä
-Sairastumisalttius sydän- ja verisuonitauteihin on nuuskaajilla matalampi kuin tupakoitsijoilla, mutta kuitenkin suurempi kuin kokonaan tupakoimattomilla.
-ämän tutkimuksen valossa nuuskan käyttö lisää haimasyövän riskiä, mutta riski on silti pienempi kuin tupakoitsijoilla. Ruotsissa, jossa nuuskaaminen on huomattavan yleistä etenkin miesten keskuudessa, suu- ja huulisyövän ilmaantuvuus on pienimpiä koko Pohjois-Euroopassa. WHO:n mukaan ruotsalaisilla miehillä esiintyy vähiten keuhkosyöpää Euroopassa, osaksi pienen tupakoimisasteen vuoksi.
-Nuuskan muodossa nautittu tupakka on huomattavasti vähemmän haitallista terveydelle kuin tupakan polttaminen, osoittavat Ruotsissa ja Australiassa tehdyt tutkimukset!!!!!!!!!
Siinä nyt muutama esimerkki...
T: Maalaistollo

Santeri Kyröhonka kirjoitti...

Suosittelen tutustumaan KD:n toimiin niin tupakan kuin alkoholin suhteen...

Mitä urheilijoiden nuuskan käyttön tulee, niin otapa vaikka selvää mitä mieltä Teemu Selänne on nuuskasta ja urheilusta!

Se, että nuuska on ollut laillista, ei tee sen käytöstä fiksua. Ei siitä niin kauaa ole kuin lääkärit suosittelivat tupakkaa. Ja ei siitäkään niin hirveän kauan ole kun Britannia soti oikeudestaan myydä ooppiumia...

Listauksesi oli muuten kunnioitettava, mutta tutustupa suusyöpätilastoihin myös.

Anonyymi kirjoitti...

Se on totta että en ole tutustunut teidän linjaanne nikotiinituotteista, tämä juttu vain sattui tulemaan nenän eteen.
Nyt tiedän mitä mieltä olette ja sitä kannatan myös itse osittain.

Mutta siitä urheilija jutusta niin onhan siinä oltava jotain perää että he eivät missään tapauksessa polta tupakkaa mutta harvoissa tapauksissa käyttävät nuuskaa.
Esim. O. Jokinen ja suomen junnu jääkiekkomaajoukkue(osa heistä).

Ja tupakkahan aiheuttaa myös suusyöpää, keuhkosyöpä jne., joten eikö olisi parempi kieltää tupakka ja sallia nuuska.. ;) no paras olisi kieltää molemmat mutta näin humoristisesti ajateltuna.
-"Suusyöpää ja sen esiasteita on paljon useammin tupakoitsijoilla kuin tupakoimattomilla".

Ja mitä kannabikseen tulee niin
"12. joulukuuta 2006 uutisoitiin, että Suomessa on myönnetty kannabista lääkkeeksi, ensi kertaa sen kriminalisoinnin jälkeen."

Tosin olen itse myös sitä vastaan että se laillistettaisiin suomessa.

Mitä mieltä olet pietarsaarelaisen nuuskanmyyjän tuomiosta ? eikö 2vuotta + mukavat sakot ole hivenen liikkaa jos vertaa raiskauksiin sekä pahoinpitelyhin joista selviää joskus jopa ehdollisella :(

Enmpä tiedä kaikilla meillä on oma mielipide oli se sitten hyvä tai huono.

T: Sama hyypiö

Anonyymi kirjoitti...

Voisit sitten kertoa mitä yhteistä on "marihuonalla" ja nuuskalla, miten ne millään lailla kuuluvat samaan ryhmään. Se että yhdysvalloissa on tehty yhdysvaltalaisella nuuskalla kokeita ei tarkoita että ruotsalainen nuuska olisi samaa ainetta. Käskit edellistä kirjoittajaa tutustumaan suusyöpätilastoihin niin tekisitkö sen myös itse, katsoppa ruotsin suusyöpätilastot. Mielestäni se sotii melkolailla nuuskan aiheuttamaa suusyöpää vastaan. Valheita ja propagandaa. Kielletään samantien tupakkatuotteet kokonaan, lisäksi myös alkoholituotteet, ja miksi ei myös rasvaa ja sokeria, aiheuttavathan nekin paljon kuolleisuutta ja pilaavat viattomien lasten hampaat. Mielestäni tälläinen ylihuolehdinta on turhaa.
T:nuuskan käyttäjä