18.3.03

Kaikkien, etenkin Irakin sotaa tukevien, kannattaa katsoa Robin Cookin eropuhe Englannin parlamentissa. (Vaatii RealPlayerin). Puheessaan Robin Cook erittelee selkeästi miksi vastustaa Irakin sotaa.

20 vuotta sitten Yhdysvallat ja Britannia, sekä länsimaat yleensä, aseistivat Saddamin mm. kemiallisilla aseilla, ja katsoivat sivusta kun Saddam käytti niitä mm. kurdeja, omia kansalaisiaan, vastaan.

Vasta kun Saddam uhkasi länsimaiden öljyn saantia, tuli hänestä uhka maailman rauhalle.

Onko sodalle oikeuttety syy sitten se, että Saddamia on 12 vuotta yritetty saada tottelemaan YK:n päätöslauselmaa? Jos on, niin Robin Cook kysyy miksi Israelia ei vaadita tottelemaan 30 vuoden takaista YK:n päätöslauselmaa 242, jossa vaaditaan Israelia vetäytymään miehittämiltään alueilta?

Robin Cookin tavoin mietin itsekin miten asiat olisivat, jos Al Coresta olisi tullut presidentti....

Saddam on kieltämättä diktaattori ja uhka omalle kansalleen. Samaan aikaa Pohjois-Korea uhittelee avoimesti ydinaseillaan, mutta George Bush ei suostu edes keskustelemaan Pohjois-Korean kanssa, vaikka se muodostaa oikeasti uhan maailmalle. Toisaalta Pohjois-Korealla ei ole öljyä...

Jos katsoo Yhdysvaltain käytöstä, niin ei voi kuin ihmetellä. Presidentti suostuu tulemaan EU:n parlamettiin vierailulle, mikäli nämä suostuvat osoittamaan suosiotaan hänelle seisaaltaan taputtamalla ja tekemällä vain ylistäviä kommentteja. Vaaditaan yleistä etukäteis-armahdusta omille sotilaille sotarikosten varalta (Kansainvälinen sotarikostuomioistuin), heitetään kansainväliset sopimukset romukoppaan jos niin huvittaa (Esim. Kioto) jne, jne....

Pitäisiköhän lähettää Georgelle rinkeli? (www.bretzelforbush.com).

No, siirrytäämpä iloisimpiin asioihin. Capsicum Praetissum näyttää vihdoin alkavan itää! Laajensin myös Chilihyllyäni, lajeja kun alkaa olla itäneinä lähemmäs 20....

Kävin tänään ostamassa ~450g Habaneroja, ja tein Tabasco tyyppistä kastiketta (resepti ICRTK:sta), "Habascoa". Tuohon reseptiin lisäsin hieman porkkanaa ja sipulia, sekä runsaasti valkosipulia! Täytynee viedä Chilimeettiin maistiaiseksi muille chilipäille ;-)

Chilimeettiä varten tein myös erään kirjaimellisesti makeamman kokeilun, eli sulatin ~175g suklaata, ja sekoitin joukkoon hienoksi silputun habaneron. Stydiä ja makeaa!

Ei kommentteja: