9.4.03

Nyt on sitten chiligalleriakin päivitetty!

Galleria on tehty JAlbum ohjelmalla, ja muutkin kuvagalleriat tullaan tekemään sillä.

JAlbumilla saa helposti tehtyä kuvagallerioita (staattisia, ei tietokantayhteyttä).

Tuota chiligalleriaa varten tein oman templaten JAlbumiin, ja nyt kun haluan lisätä kuvia galleriaan, niin siirrän kuvat vain lähdehakemistoon, ja klikkaan Rebuild album, ja JAlbum rakentaa gallerian uudestaan. Ohjelma tekee myös thumbnailit, sekä webbiin sopivat kuvat, joiden koon voi itse määrätä. (Ja jos haluaa, niin thumbnailista on linkki pienempään kuvaan, josta on vielä linkki alkuperäiseen).

Vähän aikaa noiden templatejen kanssa vierähti, mutta jos on html-tiedostojen kanssa vähääkään pelannut, niin ei niiden teko mitenkään hirveäön vaikeaa ole, ja jos osaa käyttää esi. FrontPagea, niin ne tekee nopeastikin.

Hieman aluksi hävetti käyttää ruotsalaisen tekemää softaa, mutta kun ohjelman ominaisuudet ja lopputuloksen muokattavuuden ottaa huomioon, niin hinta ohjelmalla on kohdallaan. Nimittäin €0, eli kyseessä on freeware.

Sivuilta löytyy kattavat ohjeet (englanniksi), sekä useita skinejä jos ei halua/viitsi tehdä omia. Ja miksi pyörää tarvitsisikaan keksiä uudestaan!

Pitänee ruveta pikku hiljaa nukkumaan. Aamulla pitäisi päästä vielä töihinkin. Onneksi on enää pari päivää, ja sitten alkaa LOMA!

Ei kommentteja: