19.2.04

Tosi on joskus taruakin ihmeellisempää...

Mitä sanotte tarinasta, jonka sankari tekee vielä yhden pommituslennon, koska kavereilta uupuu yksi. (30 lennon jälkeen ei enää lähetetty lennoille). Tällä viimeisellä lennolla saksalaishävittäjä hyökkää, ja yksi moottoreista syttyy tuleen, uhaten räjäyttää polttoainetankin.

Sankarimme lähtee vapaaehtoisesti sammuttamaan tulipaloa. Siis kiipeää siivelle 22 000 jalan korkeudessa, hävittäjien pörrätessä ympärillä Lancaster-pommittajan siivelle!

Tulipalo sammuukin, mutta hävittäjien hyökätessä sankarimme haavoittuu, tiputtaa palosammuttimen (toisella kädellä piti pitää kiinni siivestä...), ja lopulta tippuu siiveltä.

No onhan kaverilla laskuvarjo, eli ihan vapaapudotus ei ole edessä. Tai itseasiassa melkein on. Varjo on nimittäin tulessa... No onneksi puskat vaimentavat putoamista sen verran, että sankarimme säilyy hengissä, ja kykenee raahautumaan läheiseen mökkiin.

Mökin isäntä ei ymmärrettävästi tunne hirveästi sympatiaa "Churchillin gangsteria" kohtaan, sylkee tämän päälle. (Ei tosin ihme, ettei pidä onhan hän juuri tiputtanut isännän päälle pommikoneellisen pommeja...)

Talon isännän kaksi tytärtä (oletettavasti kauniita, vaikka tarina ei sitä kerro) kuitenkin säälivät sankariamme, ja paikkaavat häntä kunnes poliisit saapuvat paikalle.

Loppusota meneekin sittenkin sotavankina.

Jaa, aivan mahdoton tarina vai? Suoraan aloittelevan Hollywood käsikirjoittajan kynästä vai? Lukekaa koko tarina itse Daily Telegraph:ista.

Pakko sanoa, että jos tämä olisi julkaistu 1.4. olisi mennyt minullakin aprillipilan piikkiin, mutta tosi on joskus tosiaan tarua ihmeellisempää. Elokuvaa tästä ei varmaan olekaan tehty, koska tarinaa pidettäisiin liian mielikuvituksellisena...

Sankarin Viktorian Risti on muuten tulossa myyntiin, mikäli jotakuta kiinostaa.

Ei kommentteja: