21.11.05

Kolme viikkoa, yli 6500 nimeä.

Vetoomus sairaanhoidonhenkilökunnan ja omaishoitajien palkkojen korottamiseksi, sekä virkojen lisäämiseksi on nyt ollut verkossa aika tarkkaan kolme viikkoa ja yhden päivän. Ääniä on tullut reilut 6500. Pelkästään tänään on nimiä tullut reilut 1500!

On siis turha väittää, että suomalaisilta puuttuisi halua parantaa sairaanhoidon henkilökunnan asemaa!

Mutta! Nimiä ei vielä ole tarpeeksi. Lisää tarvitaan. Ainakaan minulle ei mene jakeluun miksi on järkevämpää maksaa neljän keikkahoitajan vuorosta välittäjälle yhden vakituisen hoitajan kuukausipalkka. Eikö tuo raha olisi järkevämpää sijoittaa vakituiseen hoitajaan?

Tällöin hoitajat jaksaisivat paremmin, jolloin poissaolotkin vähenevät. Hoitajien työ ei nimittäin ole mitään sipsuttelua valkoisessa mekossa, vaan ihan fyysistä työtä. Etenkin perus- ja lähihoitajien työ.

Jo ihan veronmaksajana haluan, ei, vaadin, että lakkaamme elättämästä välitäjäfirmoja, ja alamme elättää hoitajia.Ihmisiä.

Tehyssä on 124 000 jäsentä, ja Superissa 63 000 jäsentä. Eli 187 000 nimeä pitäisi tulla sieltä. Ja kun HUS:issa vuosittain on lähes 500 000 asiakaskäyntiä, niin eiköhän koko Suomesta löydy ainakin miljoona ihmistä, jotka vuosittain itse, tai heidän läheisensä turvautuvat hoitajien apuun, tai ovat itse hoitajia tai heidän lähimmäisiään.

Siksi tuo reilut 6500 on hieno alku, mutta vasta alkua.

Ei kommentteja: