26.8.08

Kylpyhuoneen lamppu paloi

Sattui eilen palamaan kylpyhuoneen lamppu. Katkaisijasta ei illalla tullutkaan valkeutta, vaan pikku eriöni pysyi pimeänä.

Onneksi hätä ei ollut suuri, sillä sain eteisen lampusta ratkaisun pimeyteen. Nyt on siis eteinen pimeänä, kunnes muistan kaupassa ostaa uuden.

Kaikki lamppuni ovat kahta lukuunottamatta energiansäästö-lamppuja. Olohuoneen kattolampussa on valonhimmennin, eli siihen ei voi es-lamppua laittaa. Toinen ei energiansäästölamppuni onkin sitten ekologinen hirviö, se valaisee (ja lämmittää) chilejäni. Ja tekee Helsingin Energiasta hyvin hyvin tyytyväisen…

Mutta lampun palaminen sai minut miettimään mistä uusi es-lamppun kannataisi hakea. Ne kun ovat hehkulamppuihin verrattuna kalliita. Ja periaatteesta haluan es-lampun.

Miettiessäni tätä sinänsä pientä asiaa, tuli mieleeni uutinen, jossa kerrottiin britti-kauppaketjujen aikeista luopua kokonaan hehkulamppujen myynnistä. Siis vapaaehtoisesti, oman aikataulun mukaan. Ei siis pakosta, kuten Australiassa. Jokainen iso ketju on kertonut päivän, jonka jälkeen hehkulamppuja ei heiltä enää saa.

Ylimenokautena es-lamppujen tarjontaa lisätään, ja hehkulamppujen pienennetään. Näin pyritään suuremman menikin mukana saada hintoja alemmas.

Miksiköhän kumpikaan suurista kauppaketjuistamme ei ole tehnyt vastaavaa siirtoa? Olisikohan Porkkana jengi kiinnostunut herättelemään tätä?

Ei kommentteja: