16.10.05

Cracking Movie!

Tuli käytyä katsomassa tämän vuoden ykkös-elokuva. Viitisentoista vuotta sitä saikin odottaa... Eli Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit. Liput tuli hankittua vahingossa suomeksi dupattuun versioon, mutta silti joutui yllättymään positiivisesti. Hahmot oli uskallettu puhumaan persoonallisesti, ei mitään kökköä kirjakieltä. Hieman kyllä otti tiukille kuulla Wallacen puhuvan suomea, mutta juoni vei äkkiä mukanaan, eikä kieleen kiinnittänyt enää huomiota.

Juoni vei jopa niin hyvin, että en onnistunut huomaamaan Wiganin kaupungin karttaa Wallacen auton kojelaudalla. (Tosin ainakaan Map-O-Rama ei löytänyt 62 West Wallaby Street:iä Wiganista...)

Toistaiseksi leffa saa arvosanaksi 9 ½+, mutta se saattaa siitä vielä nousta, jahka olen nähnyt sen alkuperäisellä kielellä. Ainakin Chicken Run on täynnä kielellistä ilotulitusta, jota on mahdotonta suomentaa. (Tai miten suomennat sanaleikin "Poultry in motion"?) En usko, että W&G:ssä on niitä yhtään vähempää.

EDIT: Mainittakoon, että Gromitin kasvihuoneessa näytti kasvavan erehdyttävästi keltaisen Habaneron/Madame Jeannetin näköisiä paprikoita, ja Lady Tottinghamin kasvihuoneessa kasvoi selvästi chiliä!

Ei kommentteja: