9.7.08

1984 oli optimistinen kuvaus tulevaisuudesta

Uusi poliisiylijohtaja Mikko Paatero haluaa kaikkien suomalaisten sormenjäljet poliisin käyttöön rikosten ratkaisemiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi.

Vaatimus on selkeää jatkoa pyrkimykselle luoda Suomesta totalitäärinen valtio. Valtakunnansyyttäjä Mika Illman on todennut jo aiemmin, että "Demokraattisessa maassa hallitusta ja sen harjoittamaa politiikkaa tulee voida arvostella voimakkaastikin ja ulkomaalaispolitiikka on yksi sen osa. Jos siihen sisältyy samalla ulkomaalaisten arvostelu, sekin on hyväksyttävä, jos sitä ei ääneen lausuta."

Illman onkin viimeksi toukokuussa vaatinut pakkovalvontaa nettikirjoittamiseen.

Lapsipornon vastustamisen nimissä laatittua nettisensuuria ehdotetaan jatkuvasti laajennettavaksi muihin rikoksiin, kuten nettipokeriin.

Tämä yhdistettynä virolaisen MEPin ehdotukseen nettikirjoittajien rekisteröimisestä alkaa kuulostaa yhä enemmän ajatuspoliisin, tai Ministry of Truth:in perustamiseen valmistautumiseen.

Perustelut näille ovat taitavasti muodostettuja. Miksi vastustat nettisensuuria? Olet siis pedofiili! Miksi pelkäät sormenjälkien tallentamista? Oletko rikollinen? Miksi vihaat ulkomaalaisia?

Kaikkia näitä ehdotuksia leimaa se tosiasia, että niiden valvonta on joko heikkoa tai olematonta, sekä se, että niiden käytön laajentaminen on pelottavan helppoa.

Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla. Samoin tie totalitääriseen yhteiskuntaan.

Ei kommentteja: