2.7.08

Tuottavuusohjelma vähentää Helsingin poliiseja

Viime viikolla sisäasianministeriö sai kauan kaivatut lisämäärärahat, joilla palkaltaan loppuvuodeksi 171 poliisia. Helsingille on jyvitetty 28 virkaa. Tämä on valtion tuottavuusohjeman ansiota. Hienoa vai mitä?

Tai siis ylläoleva on hallitus-talkkia. Jatkamalla 28 määräaikaisen poliisin vakansseja vuoden loppuun sisäministerin mukaan luodaan 28 uutta virkaa.

Tavallisen kansalaisen, ja ennen kaikkea helsinkiläisen poliisin, näkökulmasta nykyinen poliisin alimiehitys jatkuu, mutta tilanne ei huononnu niin paljon kuin on pelätty.

Eniten kärsii poliisin lupaksikkö.

"Lupayksikössä ihmisille myönnetään passeja, ajo- ja henkilökortteja sekä muita lupia.

Lupayksiköstä on valtionhallinnon tuottavuusohjelman takia vähennetty väkeä. Samaan aikaan erilaisia lupia myönnetään yhä enemmän. Tämän vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana Helsingin poliisi antoi vajaat 10 000 lupaa enemmän kuin vuotta aiemmin.
"

Eli kun jonotat passiasi, ajokorttiasi tms. muuta lupaasi kolmatta tuntia, tai odotat, että poliisi löytäisi pahoinpitelijäsi, niin säästä raivosi sisäministerille ja hallitukselle. Älä raivoa sille ylityöllistetylle virkailijalle. Hän ei välttämättä ole enää ensi viikolla töissä. Tuottavuusohjelman mukaan häntä ei välttämättä tarvita. Kuten ei sinuakaan tarvitse palvella.

Mutta muista. Hallituksen tuottavuusohjelma on sinun hyväksesi!

Ei kommentteja: