4.7.08

Vainotut muslimit

Britannian ensimmäinen muslimiministeri Shahid Malik vertaa brittimuslimien tilannetta juutalaisten asemaan Euroopassa.

"Muslimit tuntevat olevansa kuin Euroopan juutalaisia", Malik sanoo The Independent -lehden mukaan.


Ministeri on sitä mieltä, että muslimeita kohdellaan tavoilla, joita ei muiden vähemmistöjen kohdalla suvaittaisi.


Täytyy tunnustaa, että olen arvoisan ministerin kanssa samaa mieltä. Etenkin Britanniassa tämä on totta. Tuskin kansa suvaitsisi, mikäli maan ylin tuomari, tai valtion kirkon arkkipiispa ehdottaisi Skientologeille omaa lakia. Sharia-lain käyttöön ottoa on viimeksi tänään ehdottanut Lordi Phillips. Kovin kauaa ei siitä ole kun arkkipiispa Atkinson ehdotti samaa.

Juutalaisia tuskin voisi pakottaa rukoilemaan kristittyjen jumalaa.

En voi myöskään uskoa, että esim. Mormoneita kiellettäisiin tekemästä käännytystyötä juutalaisella alueella, tai että kukaan joutuisi vankilaan revitteltyään autonsa moottoria rasistisesti nähtyään afrikkalaisen.


Esimerkkini on tarkoitettu sarkastiseksi, mutta ikävä kyllä se on arkipäivää tämän päivän Britanniassa.

Uskaltaisin väittää, että juutalaiset eivät koskaan historiansa aikana ole joutuneet kokemaan moista "vainoa". Uskaltaisin myös väittää, että yksikään muu vähemmistö ei moista kutsuisi vainoksi.

En kiellä, että muslimeita vastaan ei tehtäisi rasistisia iskuja. Aivan varmasti tehdään. Niin kuin tehdään eri värisiä ihmisiä kohtaan. Juutalaisetkin joutuvat jatkuvasti rasististen iskojen kohteeksi.

Ministeri painottaa haastattelussa, ettei vertaa tilannetta juutalaisten kansanmurhaan, mutta kertoo monen muslimin tuntevan itsensä "muukalaiseksi omassa maassaan".

Olisiko yksi syy tuohon vaatimuksissa saada eristäytyä muusta yhteiskunnasta omiin autonomisiin yhdyskuntiin?

Ei kommentteja: