8.10.03

Kiusa se on pienikin kiusa. Kuluttajaa kannattaa ilmeisesti BMG:n mielestä syyllistää ja kiusata mahdollisimman paljon, niin ammattipiraatit maailmalla pelästyvät ja lakkaavat piratoimasta heidän levyjään.

Tai ainakin olen saanut sen kuvan, että CD levyjen kopioinninesto-järjestelmillä koetetaan hillitä laitonta kopiointia. Edelleenhän saan tehdä ostamastani CD:stä itselleni ja lähipiirille kopioita. (Tuo lähipiiri ei sitten minun mielestäni koske koko internetin käyttäjäkuntaa!) Tästä hyvästä maksan ns. kasettimaksun kaikista ostamistani tyhjistä CD levyistä, myös niistä, joille teen varmuuskopioita, sekä niitä, joille poltan ottamiani valokuvia. Kopioinninesto-järjestelmät sitten lyövät kapulaa rattaisiin "estämällä" minua kopioimasta levyä. No ainakin BMG:n "kopioinninesto on lähinnä vitsi. Paina Shift (Vaihto) nappulaa kun laitat CD:n tietokoneeseen, niin kopioinninesto ei käynnisty! Tai poista koko Windowsin Autorun ominaisuus pois käytöstä!

Paljonkohan tuohonkin systeemiin on BMG:llä panostettu? Vai olisiko kyseessä salaliitto Microsoftia vastaan? Linuxissahan tuo ei toimi, ja tuskin toimii siis Applen koneissa! Eli nyt kaikki salaliitto-teoreetikot mietintämyssy päähän ;-)

Ei kommentteja: