26.10.03

O tempora! O mores!

Itä-Suomen hovioikeus on ilmeiseti päättänyt viedä Suomen idiooteimman oikeusistuimen tittelin.

"Hovioikeuden mukaan työnantajan oli ilmoittanut, että raiskaajan työsuhde päättyy, jos tämä saa ehdottoman vankeustuomion."

"Hovioikeus painotti myös sitä, että mies esitti hovissa työtodistuksen, jonka mukaan hän oli ollut yli kymmenen vuotta saman työnantajan palveluksessa ja suoriutunut työtehtävistään kiitettävästi."
Lähde:Iltalehti


Jo aiemmin Itä-Suomen hovioikeus on todennut, että vakituinen työsuhde riittää perusteeksi raiskaajan pääsyyn yhteiskuntapalveluun vankilan sijaan. Kyseessä oli tapaus, jossa mies raiskasi ex-vaimonsa. Ko. hovioikeuden presidentti totesi lehtihaastattelussa, ettei tuttujen keskeinen raiskaus ole yhtä törkeä kuin ventovieraaseen kohdistuva...

Jään kauhunsekaisella jännityksellä odottamaan Rovaniemen hovioikeuden seuraavaa vetoa tässä hovioikeuksien taistelussa. Rovaniemen hovioikeushan puolitti ja muutti ehdoilliseksi raiskaajan vankilatuomion pari vuotta sitten perusteluna raiskauksen lyhyt kesto...

Mitä tosiaan tapahtuu seuraavaksi, saako pitkässä työsuhteessa ja uraputkessa oleva raiskaaja korvauksia raiskaamaltaan tutulta, jos raiskaus on tapahtunut nopeasti?

Miehenä en voi olla tuntematta kuvotusta kun luon näitä "oikeuksien" päähänpistoja...

Ei kommentteja: