23.2.03

Ei uutta itu rintamalta. Alma Paprikan taimi työntyy hitaasti, mutta toivottavasti varmasti mullasta. Muuten on hiljaista.

XML-Galleria projektini alkaa selvitä. Ongelma on saada Mozilla lukemaan kuvan lähde XML-tiedostosta. Löysin yhden XLS-esimerkin, jolla Mozillakin pelitti, mutta siinä oli image tagiin kirjoitettu arvo, sitä ei luettu siis XML-tiedostosta. Luulen kyllä löytäneeni tavan, millä saan kuvat siististi taulukkoon, nythän ne ovat sivulla vierekkäin, ja rivittyvät sivun leveyden mukaan. Taulukko auttasi saamaan kommentit kuvista mukaan. Summa summarum, projekti saa siis lisäaikaa.

Leikkiessäni kannettavan kanssani huomasin yllätyksekseni, että jollakulla naapurillani on kotonaan langaton verkko! Aiemmin en tuota ole havainnut, koska oma koneeni on ottaa yhteyden vain tiettyyn varkkoon, tietyillä asetuksilla. eli työpaikkani verkkoon. En tuota verkkoa tutkinut sen tarkemmin, mutta internettiin olisin sillä päässyt... Suosittelenkin, että jos kotona on langaton verkko, niin suojatkaa se! Kotona tuskin on niin montaa konetta, että niiden MAC osoitteita ei voisi tukiasemaan kirjata. Ja salasana pitää suurimman osan ei toivotuista vieraista poissa.

Ei olisi nimittäin kivaa, jos naapuri warettaisi koko kaistan leveydeltä, ja oma käyttö tahmaisi tästä syystä... Eli ollaan varovaisia siellä bittiavaruudessa!

Ei kommentteja: