10.6.08

Rikollisia suojellaan, mutta mummo lähetetään kuolemaan!

Useista väkivaltarikoksista tuomittuja ei karkoiteta maasta mikäli kohdemaassa on rauhatonta. Kuitenkin Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi tänään Sotilaiden äidit -järjestön perustajajäsenen Maria Kirbasovan anomuksen käännytyksen toimeenpanokiellosta.

Pitkällisestä reumasairaudesta ja aivohalvauksen jälkitilasta kärsivä Kirbasova (67v) on viime lokakuusta asti asunut tyttärensä ja tämän perheen (kaikki Suomen kansalaisia) luona. Suomeen Kirbasova tuli jäätyään yksin miehensä kuoltua.

Kirbasova ei pysty käymään kaupassa, valmistamaan ruokaansa eikä huolehtimaan itsestään muutenkaan. Hän on täysin tyttärensä avun varassa. Lääkärien mukaan Kirbasovan terveys ei kestaisi matkaa Moskovaan.

Tytär perheineen on kustantanut Kirbasovan hoidon Suomessa, ja tulee jatkossakin huolehtimaan äitinsä hoidosta, mikäli tämän annettaisiin jäädä Suomeen.

Mutta Venäjällä nuorten sotilaiden sekä Tšetšenian sodan uhrien hyväksi työskennellyt Kirbasova halutaan hylätä Venäjälle, jossa tällä ei ole sukulaisia, jotka häntä voisivat auttaa.

Mikäli Kirbasova olisi väkivaltarikollinen, häntä ei todennäköisesti karkoitettaisi. Mutta vakavasti sairas kansalaisaktivisti halutaan lähettää varmaan kuolemaan.

Toistaiseksi ainoastaan poliisi on osoittanut inhimillisyyttä ilmoittamalla, että se ei pane karkoitusta tällä viikolla toimeen. Näin Kirbasova saa hieman aikaa uuden valituksen tekoon.

Lisää tietoa tapauksesta löytyy AUTA MARIAA-blogista

Ei kommentteja: