18.6.08

Vuittonin käsilaukku on ihmisen perustarve?

Suomalaiset kuluttavat luonnonvaroja tällä hetkellä niin paljon, että jos kaikki eläisivät kuten me, tarvittaisiin neljä maapalloa toteaa Anni Sinnemäki Ilta-Sanomissa.

Onneksi Annilla on asiaan ratkaisu: Kirjastoihin merkkikäsilaukku-osasto. Käsilaukkuahan ei usein tarvita, mutta sen on silloin oltava hieno, ja mielellään myös kallis. Sen sijaan, että jokainen ostaisi merkkikäsilaukun, voisi luontoa suojella niin, että kirjastoissa olisi kattava valikoima merkkikäsilaukkuja lainattavaksi.

Kirjastoissa pitäisi myös olla sauna. Näin elvytettäisiin vanha korttelisauna perinne, energiaa ja luonto säästyisi, kun jokaisessa asunnossa ei lämpiäisi pieni sähkökiuas.

Uimahallissa saunominen ei ilmeisesti ole Sinnemäelle riittävän kultturellia, eli uusia saunoja pitää rakentaa kirjastoihin.

Perinteisen kirjaston käyttäjän ei kannata ihan heti pelästyä, koska Sinnemäki korostaa, että kirjat ovat kuitenkin jatkossakin kirjaston sydän.

Sitä Sinnemäki ei haastattelussa kerro, miten hupenevat kirjastomäärärahat saadaan riittämään merkkilaukkujen hankintoihin ja saunojen rakentamiseen.

Ei kommentteja: