10.5.03

Loma ja Vappu sitten menivät...

Vaikka Vapun-päivä olikin sateinen ja kylmä, ei se estänyt Silli-aamiaista Ullanlinnanmäellä. Varustuksena oli silliä, perunoita, makkaraa ja Hot Wingsejä. Ja koska mukana oli myös kaasukeitin, niin kaikki valmistettiin paikan päällä, myös perunat. Meistä otettiin parikin kuvaa kun keitimme perunoita :-)

Nyt on siis viikko töitä taas takana, työrytmiin pääsyyn auttoi pari projektia, joilla on kohtuullisen tiukka aikataulu.

Tänään päätin sitten rentoutua lähtemällä Suomenlinnaan päiväkävelylle. Sää oli loistava, joskin hieman tuulinen, mutta Suomenlinnan maasto ja rakennukset takaavat sen, että suojaisan paikan löytää helposti. Uimaan ei vielä päässyt, uimaranta oli näet edelleen jäässä.... Reissun kuvasatoa löytyy valokuvagallerioista (joita on nyt 10, kuvia yhteensä 300).

Kävellessäni en voinut olla tuntematta hieman häpeää, että Suomenlinnassa tulee käytyä niin harvoin. HKL:n ja seutuliikenteen lipuilla pääsee saarille helposti, Suomenlinna on pullollaan historiaa, arkkitehtuuria ja loistavia picnic paikkoja. Ja jos omia eväitä ei viitsi raahtamukaan, on kahviloista ja ravintoloista varaa valita.

Helsinkiä on moitittu siitä, että meillä ei ole "vanhaa kaupunkia", jos joku näin ajattelee, niin viimeistään silloin kannattaa hypätä Suokin lauttaan!

Chilirintamallatakin on raportoitavaa. Goat Weedin nuppujen nyppiminen kannatti, sillä pistokas on kasvanut jo pienehköksi pensaaksi, joka tällä hetkellä on täynnä kukkia. Etusivun livekuvassa näkyvät vaaleat läntit ovat juuri kukkia ;-)

Dedo de Mocakin kukkii, mutta vain yksi kukka kerrallaan. Olenkin leikkinyt kummankin kanssa kukkaa ja mehiläistä pumpulituppojen kanssa. Jää nähtäväksi tuleeko satoa.

Tepin on ottanut pientä kasvuspurttia, ja muutkin chilit tuntuvat voivan hyvin. Olen siirrellyt chilejä olohuoneen ikkunalaudalle, koska keittiön ikkuna on sisäpihalle, jossa ikkunani edessä on puita, eli valoisuus tulee laskemaan kohta puoliin rutkasti.

Ei kommentteja: