18.5.03

Olin viikonlopun koiranhoitajana Matinkylässä, ja tuli taas todistettua, että kamera tulisi pitää kokoajan mukana. Huonon sään vuoksi olin jättänyt kameran kotiin, ja eikös loistavia kuvaustilanteita ollut jatkuvasti...

Lauantaina sataa tihuutti lähes koko päivän, ja useampikin puu kimalteli upeasti kun vesipisaroita oli tiivistyneenä niiden oksiin. Tänään sunnuntaina oravat kirmailivat läheisessä metsikössä. Tuntuivat veijarit jopa oikein poseeraavan...

No, korvasin kameran poissaoloa ahmimalla Practical Photography lehteä. Kyseessä on "perinteinen" kamera-lehti, johon on nyt lisätty digikamera-osio. Lehti on siis painottunut kuvaamiseen, ei välineisiin.

Toukokuun numerossa on loistavat artikelit mm. mustavalko-kuvauksesta (ja kerrotaan, miten tietokoneella kuvasta tehdään jälkikäteen mustavalkoinen), teleobjektiivin käytöstä ilmaisukeinona, sekä kivien kuvaamisesta.

Jutut on kirjoitettu selkeällä kielellä, ja esim MV kuvausta koskevassa artikkelissa oli rinnan kuvat värillisinä ja mustavalkoisina, joten eron näki omin silmin. Suosittelen lehteä lämpimäösti kaikille valokuvaajille, itse harkitsen jopa tilausta.

Ei kommentteja: