28.5.03

Minulla on nyt ollut työni puolesta käytössä Paint Shop Pro 7 tammikuusta lähtien. 5 versiota olen aiemmin käytellyt satunaisesti. Vasta nyt olen kuitenkin kerinnyt tutkimaan sen käyttöä digikuvien käsittelyyn. Valokuvausta käsittelevillä sivustoilla ja foorumeilla (etenkin suomenkielisillä) vaan yleensä puhutaan Photoshopista, korkeintaa Phptoshop Elementsistä... Hieman ihmetyttää kyllä kuinka yleinen Photoshopin kaltainen kallis ohjelma (+€1000) on... No, yhdellä Photoshop lisenssillä on käsittääkseni sallittua tehdä töitä myös kotikoneella (ei yhtäaikaa kun työkoneella!)....

Kuitenkin ainakin harrastelijat ja aloittelijat pärjäisivät aivan hyvin Paint Shop Pro 8:lla joka maksaa n. €145! (Päivitys 7 versiosta n. €75). Tuolla ohjelmien hinnan erotuksella saa jo aika hyvän digitaalikameran!

Ja vaikka kuvankäsittelyssä noviisi olenkin, niin kyllä tuotokseni ovat kelvanneet jopa painotuotteisiin työpaikalla. Harvassa taitto-ohjelmassa tai painokoneessa on filtteriä, joka hylkää kuvat joita ei ole tehty Photoshopilla ;-)

Ja Paint Shop Pro:n käyttäjille on nyt myös avattu suomenkieliset sivut Paint Shop Pro-Vinkit (www.pspvinkit.net), joilla on paitsi noita vinkkejä, myös keskustelu-foorumi. Pääpaino vinkeissä on vielä versiossa 7, mutta 8 version (oma päivitykseni on tilauksessa) ohjeet lisääntyvät jatkossa. Kaikki PSP:n käyttäjät rohkeasti mukaan!

Ei kommentteja: