15.8.07

Vetoomus uuden lain säätämistä vanhusten, vammaisten ja psyykkisesti sairaiden kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä

Lehtien lööppejä on viime päivinä dominoinut uutiset ns. myrkyttäjä-hoitajasta. Kyseinen tapaus on järkyttävä. Etenkin kun tapahtumiin olisi voitu puuttua jo ennen kuin henkiä menetettiin.

Kyseisessä tapauksessahan ko. henkilö oli jo aiemmin syyllistynyt rikoksiin, mutta jätettiin tuomitsematta, koska se olisi haitannut tämän pääsyä hoitajaksi.

Tuomioistuimen mukaan siis ihan kuka tahansa on kelvollinen hoitamaan sinua ja läheisiäsi.

Vaikka tämä on vain yksittäistapaus, niin tosiasia on, että Suomen hoitokodeissa tapahtuu niin pahoinpitelyitä kuin jopa seksuaalista hyväksikäyttöäkin.

Tämän vuoksi Tarja Tallqvist on jo huhtikuussa tehnyt lakialoitteen vanhusten, vammaisten ja psyykkisesti sairaiden kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä. (LA 30/2007 vp).

Aloitteen on allekirjoittanut 19 kansanedustajaa. Tätä lakialoitetta tukemaan olen avannut adressin. Jos yhtään välität kuka sinua (tai läheisiäsi) vanhempana hoitaa käy allekirjoittamassa adressi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi rajoittaa rikostaustan selvittäminen sairaanhoitajiin? Kyllä minua kiinnostaa myös onko työpaikkaruokalan keittäjä tai bussia aamulla kuljettava dösäkuski mahdollisesti psykoottinen tai vasta vapautunut sarjamurhaaja. Vaadin vastaavia testejä myös näissä ammateissa toimiville (ja samalla myös farmaseuteille, uimavalvojille, sukelluskouluttajille ja eräoppaille), kaikissa näissä ammeteissa asiakas antaa henkensä kyseisen ihmisen käsiin. Itse asiassa joukosta puuttuu vielä....