22.10.08

Ei todellakaan näin Bjarne

Kauhukseni luin tänään Bjarne Kalliksen ehdottaneen TV-maksun sitomista asuntoihin ja liikehuoneistoihin. Toisin sanoen pakollista TV-maksua, riippumatta siitä onko asunnossa TV:tä.

Tovi meni ennen kuin uskoin, että oman puolueeni eduskuntaryhmän puheenjohtaja esittää pienituloisten ja pienyrittäjien kyykyttämistä.Olen samaa mieltä, että YLE:n rahoitus on uusittava, mutta pienituloisia ja pienyrittäjiä ei saa laittaa maksumiehiksi.

Kalliksen malli tarkoittaa, että YLE rahoitetaan verolla, joka on saman suuruinen kaikille. Eli 50 000 vuodessa tienaava maksaa saman kuin kansaneläkkeen perusosalla elävä eläkeläinen.

Onko tämä Bjarne sinusta oikein?

Esim. parturi/kampaamo-yrittäjä joutuisi maksamaan myös TV-maksun, vaikka TV:tä ei liikehuoneistossa olisi. Edes TEOSTO ei veloita maksujaan yrittäjältä jos tämä ei soita radiota tai musiikkia asiakkailleen.

Vuokralla-asuville Kalliksen malli kävisi myös kalliiksi. ehdotettu maksu toisi minimissään 15-20€ korotuksen vuokriin. Ja kun tuohon lasketaan päälle maksun keräyskulut esim. kaupungille tai vuokra-asuntoyhtiölle, niin käytännössä vuokralla elävä maksaisi enemmän kuin omistusasunnossa elävä.

Onko tämä Bjarne sinusta oikein?

YLE:n rahoitus tulee uudistaa ja turvata. Rahoitus voidaan kyllä siirtää verotukseen, mutta ei missään nimessä tasasuuruisena kaikille.

Ei kommentteja: