7.10.08

Pro Tukiasunnot!

Pro Töölö/ Pro kantakaupunki-liike kyseli kunnallisvaaliehdokkailta suhtautumisesta tukiasuntoihin.

Ohessa kysymykset ja vastaukseni

1. Onko mielestänne oikein keskittää 2/3 uusista paikoista akselille Töölö-Kallio?

kyllä ( X ) Ei ( )

2. Tuletteko toimimaan aktiivisesti Sininauhasäätiön Ruusulankadulle suunnittelemaa asuntolaa vastaan?

kyllä ( ) Ei ( X )

3. Helsinkiin ollaan perustamassa vaikeasti asutettaville 750 uutta asumispaikkaa, joista yli 500 kantakaupunkiin. Onko päihdeongelmaisten keskittäminen kaupungin keskustaan
mielestänne perusteltua?

kyllä ( X ) Ei ( )

Puolustan siis tukiasuntojen sijoittamista Töölöö/Kallio akselille. Ja kyllä, olen valmis ottamaan tukiasuntoja Vallilaankin, jossa asun. Facebookissa on perustamani Pro Tukiasuminen ryhmä, jonka perustin kun Mäkelänkatu 52:n tukiasuntola-hanke kaatui.

Mm. Marko Björs vastustaa tukiasunto hankkeita Töölööseen, koska ”on kohtuutonta että kaupungin parhaille paikoille sijoitetaan useita päihderiippuvaisten suurasuntoloita.” Eli ei mun kallille takapihalle!

Sitä ei Björs kerro minne tukiasuntoja sitten olisi kohtuullista perustaa. Kaupungin huonoille paikoille?

Mutta ongelman ydin tulee esille termissä päihderiippuvaisten suurasuntola. Eli koko tuetun asumisen idea on ehdokas Björsillä kateissa. Tuetussa asumisessa henkilökunta opastaa asukkaita kaikessa mahdollisessa arkielämään liittyvässä - joitain opetetaan pitämään huolta hygieniastaan, toisia raha-asioistaan.

Kyse on siis ihmisten saamisessa takaisin yhteiskuntaan. Ei päihderiippuvaisten varastosta, kuten Björs tuntuu luulevan.

Pohjimmiltaan vastustamisessa tuntuu olevan kyse siitä, että ongelmat halutaan lakaista maton alle. Kun asunnottomia ja syrjäytyneitä ei näy katukuvassa, voi tuudittua tunteeseen, että kaikki on hyvin.

Asunnottomat muistuttavat meitä siitä kipeästä tosiasiasta, että omakin hyvinvointimme voidaan ottaa meiltä pois.

Minä ainakin itse toivoisin, että mieluummin lastentarhan läheisyydessä on tukiasuntola, kuin juoppojen tai narkkarien valtaama puisto.

Ei kommentteja: